Christian Art Pottery

handgemaakt keramiek

Over mij

Mijn naam is Sylvia Speelman en ik ben al van kinds af aan bezig met klei. Vooral het draaien op de pottenbakkersschijf heeft mij altijd gegrepen. Na een aantal doorlopende hobby-cursussen (handvormen en draaien) ben ik in 2006 gestart met de 3-jarige keramische opleiding bij de SBB in Gouda. Deze heb ik met succes in 2009 afgerond. Om mij verder te specialiseren in het draaien heb ik daarna ook nog het extra leerjaar draaien bij de SBB gevolgd. Alhoewel het draaien op de schijf nog steeds hetgeen is wat ik het liefst doe, maak ik ook nog zo nu en dan handgevormde stukken.

In 2018 ben ik, na een jarenlange zoektocht naar de reden van ons bestaan, gegrepen door het geloof en sinds die tijd ben ik ook aan het nadenken hoe ik mijzelf kan inzetten voor het koninkrijk van God. Vandaar uit ben ik gestart met het aanbrengen van Bijbelteksten op mijn keramiek, waarna  ook andere meer symbolische afbeeldingen volgden. Ik denk dat ik op deze manier een mooie combinatie heb van mijn passie voor de klei en mijn geloof. 

Sinds 2019 werk ik in de weekenden en vakanties in een eigen atelier en dit geeft heel veel voldoening en rust. Alle stukken die ik verkoop zijn door mij zelf ontworpen , gemaakt, gebakken, geglazuurd en nogmaals gebakken. Het hele proces heeft een redelijk lange doorlooptijd. Daarom verkoop ik op dit moment alleen de stukken die ik aanbied in de webshop. Maar mocht u een langere wachttijd geen probleem vinden, dan kunt u altijd contact met mij opnemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Ik hoop met mijn werk bij te kunnen dragen aan de verspreiding van de goede boodschap van Zijn Koninkrijk en hoop dat ook u zult genieten van de diverse door mij gemaakte stukken.